Steun ons en help Nederland vooruit

België en Luxemburg

D66 België & Luxemburg is een zeer actieve afdeling met ongeveer 200 leden. De meeste leden wonen en werken in Brussel en omstreken, vaak voor de Europese instellingen of aanverwante bedrijven of organisaties. De Europese dimensie is dus vanzelfsprekend zeer aanwezig binnen onze afdeling, wat niet alleen tot uitdrukking komt in ons ledenbestand maar ook in de activiteiten die georganiseerd worden, bijvoorbeeld met onze Europarlementariërs of liberale zusterpartijen. Regelmatig organiseert de afdeling borrels waarbij de leden elkaar kunnen ontmoeten, maar er worden ook bijvoorbeeld boekpresentaties, masterclasses en campagnebijeenkomsten georganiseerd.

En het blijft niet alleen bij sociale activiteiten: tijdens het verkiezingscongres in februari 2014 hebben we bijvoorbeeld met de afdeling een groot aantal amendementen voor het Europees verkiezingsprogramma ingediend. Ook hebben we samen met onze leden het document “Europa Waarom – waarden in plaats van woorden“ opgesteld tijdens een workshop in september 2013 en in de weken daarna. Naast verspreiding onder de leden van onze afdeling, is “Europa Waarom” ook toegestuurd aan de D66-leden van het Europees Parlement, de Eerste en Tweede Kamer en aan het D66 Landelijk Bestuur, tijdens de voorbereiding van de Europese campagne.

Heb je suggesties voor activiteiten, wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief of heb je een vraag? Mail dan naar secretaris@d66brussel.eu. Je kunt ook lid worden van onze Facebook groep om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

Voorzitter: Anita Pannebakker

Secretaris: Petra Arts

Penningmeester: Joost Hermans

 

Laatst gewijzigd op 22 juni 2018